Zajímavosti o Itálii a Italech:

Italština je složitý jazyk a i samotní Italové říkají, že italsky umí jakš-takš, ale ne na 100%.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Italština

Italština - ryby (pesce), mořské plody (mlži, plži /crostacei/)

ryby (pesce) a mořští mlži a plži (crostace1)

acciughe - ančovičky (sardelky)
anguilla - úhoř
aragosta - humr
baccala -sušená solená treska
calamari - kalamáry
cela/o - parmice šedá
cozze -slávky jedlé
dentice - pražma mořská
gamberi, gamberetti - garnáti (mořští korýši)
gronchio - krab
merluzzo - treska
ostriche - ústřice
pesce spadu ~ mečoun
po/po -chobotnice
riccio di more -ježovka
rospo - polorejnok
sampiero - pilobřich ostnitý
sarde -sardinky
sgombro - makrela
sogliola - platýz
tonno -tuňák
triglie - parmice nachová
trata - pstruh
vongole - mlži, škeble