Italština
Italština - omáčky k těstovinám (salso)
Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch dne . V kategorii Italština
- amatriciana - nakrájená slanina s rajčatovým protlakem
- arrabbiata - pálivý protlak s chilli papričkami
- bolognese - masová omáčka
- burro - máslová omáčka
- carbonaro - smetana, šunka a šlehané vejce
- funghi - omáčka s houbami
- panna - omáčka se šlehačkou
- pormigiano - omáčka s parmezánem
- peperoncino - olivový olej, česnek a čerstvé chilli papričky
- pesto - omáčka s mletou bazalkou, česnekem a piniovými oříšky
- pomodoro - rajčatový protlak
- puttanesca - rajčata, ančovičky, olivový olej a oregano
- rogu - masová směs
- salvia - omáčka se šalvějí
- vongole - omáčka s mlži
- salvia- omáčka se šalvějí
- vongole - omáčka s mlži