Zajímavosti o Itálii a Italech:

Italové synové jsou hodně mamánci. Jsou vázání na matku.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Italština

Italština - omáčky k těstovinám (salso)

  • amatriciana - nakrájená slanina s rajčatovým protlakem
  • arrabbiata - pálivý protlak s chilli papričkami
  • bolognese - masová omáčka
  • burro - máslová omáčka
  • carbonaro - smetana, šunka a šlehané vejce
  • funghi - omáčka s houbami
  • panna - omáčka se šlehačkou
  • pormigiano - omáčka s parmezánem
  • peperoncino - olivový olej, česnek a čerstvé chilli papričky
  • pesto - omáčka s mletou bazalkou, česnekem a piniovými oříšky
  • pomodoro - rajčatový protlak
  • puttanesca - rajčata, ančovičky, olivový olej a oregano
  • rogu - masová směs
  • salvia - omáčka se šalvějí
  • vongole - omáčka s mlži
  • salvia- omáčka se šalvějí
  • vongole - omáčka s mlži