Zajímavosti o Itálii a Italech:

Italové používají jen málo sušená koření. Mnohem častěji živé bylinky, které mají skoro všichni u domu.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Nákup potravin, jídel a nápojů v Itálii

Zmrzlina a zmrzlinářství v Itálii (gelato, gelatieria), oblíbené druhy zmrzliny v Itálii

Italská zmrzlina (gelato) je právem vyhlášená: kornout (un cono) je nezbytným doplňkem při večerní procházce. Většina barů má dobrý výběr, ale doporučujeme zajít do mrzlinářství (geateria), kde se vám z rozmanité nabídky druhů až zatočí hlava. Casto si budete muset vybrat spíše podle vzhledu než podle exotických názvů. Nejlepší bývají základní druhy - čokoládová a jahodová. Dobré mrzlinářství poznáte podle nápisu produzione propria, který označuje domácí výrobu.