V kategorii Nákup potravin, jídel a nápojů v Itálii
Existuje i široké spektrum likérů; Amaro je nahořklé a pije se po jídle, Amaretto je sladší a chutná po mandlích a Sambuca je sladká anýzovka. Dalším sladkým likérem je Limoncello neboli Limoncino, citronový likér, ...
V kategorii Víno a alkoholické nápoje
Citrónový likér vyráběný v jižní Itálii, na ostrovech Sicílie a Sardinie a také na Maltě. Dělá se z citrónové kůry a pije se nejčastěji jako digestiv nebo se přidává do koktejlů.
V kategorii Zajímavosti o městech, vesnicích a místech Itálie
Toto pobřeží by mělo být v každém průvodci jako jedno z nejkrásnějších míst v Itálii. Nejznámější oblastí je letovisko Sorrento, kde ochutnáte návykový likér 'limoncello' a skvělé víno. Je také dobrým výchozí ...
V kategorii Zvyky v oblasti jídla a pití
... tradiční grappa, limoncello nebo sambucca.
Po jídle přichází řada na kávu - caffè a digestivi . Espresso je v Itálii prostě caffè a není zde zvykem si po jídle dávat cappuccino - to se pije k snídani. ...
V kategorii Zajímavosti o městech, vesnicích a místech Itálie
... likérem limoncello.
První zmínky o tomto slunečném místě pocházejí už z 11. století. Prvními postavenými vesničkami byly Monterosso a Vernazza, z nichž ta druhá je považována za nejkrásnější z pěti obcí. ...