Zajímavosti o Itálii a Italech:

Tajemství kvalitní italské kuchyně je založené na jednoduchosti, čerstvosti a kvalitě surovin.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Káva

Káva v Itálii, druhy kávy a rozdíl (espresso, caffé, cappuccino, caffé lungo, macchiato, latté, corretto, freddo, granita)

Jednou z nejtypičtějších vůní Itálie je vůně čerstvé kávy, linoucí se obvykle z baru (většina trattorií a pizzerií nepodává teplé nápoje). Káva je vždy vynikající: základní výběr je mezi malou černou kávou (espresso nebo pouze caffé), která stojí 1 euro, a kávou s na pěněným mlékem (cappuccino, asi za 1,30 eur), ale existuje mnoho variací. Chcete-li espresso rozředit vodou na slabší kávu, podobnou naší překapávané, požádejte o caffě lungo. Káva s trochou mléka se nazývá caffé macchiato, káva s velkým množstvím mléka je caffě latte. Káva s kapkou alkoholu má název caffé corretto a můžete požádat téměř o jakýkoli likér. Na mnoha místech dnes dostanete kávu bez kofeinu a v létě si můžete objednat ledovou kávu neboli caffé freddo. Skutečným požitkem v horkých letních dnech je caffě granita, káva s drceným ledem a obvykle ještě se šlehačkou .