Zajímavosti o Itálii a Italech:

Elektrické zásuvky jsou stejně jako v ČR na 220 V. Přesto některé vidlice do zásuvky nejdou zastrčit a musíte mít redukci. Ta se dá koupit za 1 euro ve všech supermarketech.

Další tip se ukáže za: 8 sekund

Vše o Itálii

Káva

Moca kávovar - postup výroby kávy, návod k použití

moca kavovar postup navod vyroby kavyV Itálii se moc nespěchá, to je známá věc. Jako jeden z nejlepších "nespěchacích nástrojů" každého rána (no zdaleka nejen rána :) ), který vás zpomalí je moca kávovar (vyrábí se hliníkový a ocelový). Když se ráno probudíte a začnete panikařit co vše musíte stihnout (já tu nepanikařím, jen si paniku teoreticky představuji), zpomalí vás. Musíte ho rozšroubovat, nalít vodu, pomalu a opatrně nasypat kávu, sešroubovat a taky než se ohřeje a uvaří v něm káva, trvá to relativně dlouho. A hned je ráno pomalejší :)

Četl jsem, že dle statistik vypijí za rok Italové 70 milionů šálků kávy ZA DEN :) Italové pijí kávu zkrátka rádi a mají káv mnoho druhů podle toho jak se dělá a co se do ní přidává: http://www.vseoitalii.cz/italie-italske-jidlo-piti/kava
Když jsem byl v jedné malé sámošce tady v Terracině, měli tu asi 20 druhů káv, tak jsem se nejbližšího nakupujícího páru ptal "Per favore, che café é buono? Sono straniero, non conosco vostri café." /Prosím, jaká káva je dobrá? Jsem cizinec, neznám vaše kávy :) / Jednoslovná odpověď "LAVAZZA" řekla vše :)
Velmi často vidím v "barech" (to je takové místo pro snězení a vypití čehokoliv - nejde o bar v našem pojetí), že Italové pijí kávičky "na stojáka". Prostě přijdou, "uno presso, perfavore", 1 euro padesát, srk srk a jdou :) Ti co se chtějí zrelaxovat si i sednou ke stolku. V barech je velmi často i něco dobrého na zub ke kávě - různé sladké laskominy briožem (brioschi) počínaje, přes různé sušenky (biscotti - ricciareli, amarettini, brutti, cuntacci) a různými buchtami (colomba apod.) či sladkým chlebem (panettone) konče.

moca kavovar postup navod vyroby kavy